Stefans blogg

Universell Feedback

Universell-feedback

Stephen Hawking, kosmologiforskare, har avfärdat alla förhoppningar om att möta liv från andra ställen i universum med den rimliga förklaringen ”Skulle du själv vilja möta en livsform som oss?”.

Det är väl kanske anledningen till det som Nobelpristagarna i fysik 2011 har upptäckt: Att alla andra galaxer är på väg bort från oss - vilket kan tyckas upprörande.

...eller om det var det p.g.a av det ekonomipristagarna kom fram till: Det vi spenderar idag får någon annan betala någon annan dag...hur som helst, galaxerna är på väg bort från oss och de verkar få mer och mer bråttom!

Det kan vara värdefull feedback till en själv - om jag retar mig på något annan har gjort eller fortfarande gör, kanske jag ska fundera på hur jag har bidragit till den uppkomna situationen.


Mer om feedback: feedbackakademin.se

 - text och foto © Stefan Gunnarsson

Strukturerad feedback a´la kramtomte

feedback-med-kramtomte-Uppskattning

När min äldsta dotter gick på dagis fick de ibland sitta i en ring och skicka runt en kramtomte. Den som hade tomten fick höra av de andra vad den som hade tomten var bra på. ”Du är bra på att vara tyst under samlingen, du är bra på att leka med Anna, du är bra på att rita” o.s.v.

Ibland önskar jag att projektteam, ledningsgrupper och andra grupper hade en kramtomte! Så vi lär oss att ge varandra uppskattning!

ps.Tycker man det känns lite barnsligt att skicka runt en kramtomte i ledningsgruppen fungerar det lika bra med årets budget…

"Det här uppskattar jag hos dig som medlem i ledningsgruppen…"


Mer om feedback: feedbackakademin.se

Frågor?  Ring 070 726 7010 eller maila stefan.gunnarsson@feedbackakademin.se