Att be om feedback

Be om feedback


Många jag möter är inte helt nöjda för att de anser att de inte får tillräckligt mycket feedback -  feedback för att veta om de gör ett bra jobb och för att utvecklas.

Ett sätt att lösa detta är att vara proaktiv och be om feedback! 

Att be om feedback erbjuder stora möjligheter till utveckling: jag ber den jag känner tillit till, jag ber om feedback just på det området jag vill utvecklas och jag ber vid en tidpunkt som det passar mig. Kan det bli bättre?

Att be om feedback är att be den andra att se dig, och det i sig gör det lättare för den andra att se dig. Nu vet din omgivning att du vill ha feedback och att du vill bli sedd. Och det är en gåva till den andra att du vill bli sedd av just henne - och hon kommer känna sig sedd i detta. Det blir en "vinna-vinna" situation och energin börjar flöda. 


Ett annat sätt ett se det på kan vara: Feedback är självhjälp till att bli sedd.

Text från boken Professionell Feedback - Medvetna Mötens Magi

http://gunnarssonsforlag.se/bocker/professionell-feedback-medv.htmlKlicka på bilden för större bild om du vill spara eller skriva ut

Frågor?  Ring 070 726 7010 eller maila stefan.gunnarsson@feedbackakademin.se