Historien om de två munkarna

Två munkar i ett asiatiskt land var på väg till ett kloster. Som munkar levde de i celibat och fick inte ha något med kvinnor att göra.

Vid ett tillfälle kom de till en flod som var tjugo meter bred och en halvmeter djup. Där stod en ung kvinna vid kanten, hon frågade munkarna om de kunde bära henne över floden så hennes kläder inte blev leriga. ”Absolut inte!” sa den ena munken. ”Du kan sitta på mina axlar” sa den andre. Han bar över henne och satte ner henne på andra sidan. Kvinnan uttryckte sin tacksamhet. Munkarna fortsatte sin vandring. Efter sex timmars tystnad utbrast den förste munken ”Du vet att vi har lovat att inte ha samröre med kvinnor, hur kunde du bära henne över floden?”. Den andre munken sa stillsamt. ”Jag bar henne bara 20 meter över floden. Du har burit på henne i sex timmar”.

Det kan vara saker vi behöver avsluta eller något som hänt i relationer med kollegor, vänner, partners eller andra.


Historien visar hur viktigt det är att göra avslut för att förhindra energiläckage. Energi som vi kan ha stor nytta av för att fokusera på det vi behöver och vill  göra. Inom gestaltteorin kallas detta för oavslutade gestalter. Läs mer på: Kort om gestalt


Konflikter leder till oavslutade händelserKlicka på bilden för att få den större för tex skärmbakgrund:)

Frågor?  Ring 070 726 7010 eller maila stefan.gunnarsson@feedbackakademin.se