MEN eller OCH

En gång när jag tankade min motorcykel stod jag och tittade på en Jaguar.  Vid pumpen bredvid stod ägaren till Jaguaren  -Tony Irving (dansdomare i Let's Dance som har givit ordet MEN ett ansikte). Jag gav Tony en "crash-course" i feedback. Så här sa jag:

Jag förstår att det är en tävling och ni behöver bedöma dansarnas insatser. Samtidigt - om du vill bidra till dansarnas utveckling ska du tänka på att att ordet MEN suddar ut det som du sa innan ordet MEN. Byter du ut ordet MEN mot ordet OCH blir det skillnad för det du sa innan ordet OCH gäller fortfarande. Här är två exempel:

TONYS NUVARANDE VARIANT

Tony säger: Du har utvecklats och dansar bättre MEN din hållning är fullständigt katastrof

Dansaren hör: Min hållning är katastrof - jag dansar uselt


NYA UTVECKLADE UTVECKLANDE TONY

Tony säger: Du har utvecklats och dansar bättre OCH du behöver jobba mer på din hållning

Dansaren hör: Wow Tony tycker jag har utvecklats och jag dansar bättre och Tony tycker jag ska träna ännu mer på min hållning


Tänk på att ju mer makt vi lägger på den som ger feedback ju större risk är att vi sväljer det vi hör rakt av - oreflekterat

Tony Irving feedback och

Tony var lite hygglig nu - bidra med utveckling!


text och foto © Stefan Gunnarsson


Frågor?  Ring 070 726 7010 eller maila stefan.gunnarsson@feedbackakademin.se